Chakra’s en hun invloed op je leven

Datum

Ik hou ervan om mezelf te ontwikkelen. Mijn hele leven al. Voor anderen lijk ik daarmee soms wispelturig; dan weer dit, dan weer dat. Maar ik geniet er echt van. Niet alleen de kennis die ik opdoe, maar vooral de persoonlijke ontwikkeling die ik daarmee ook doormaak. 

Omdat ik anderen coach en begeleid bij hun processen, vind ik het extra belangrijk om ook mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Steeds weer stukjes te ontdekken die mij ergens belemmeren, of op een andere manier invloed hebben op de verbinding met anderen. En dan gaat het dus niet alleen om theoretische kennis (ook leuk) maar vooral om mijn innerlijke wereld. 

In deze periode dompel ik mij onder in de psychologie van de chakra’s. En dan niet zozeer de theoretische kennis, die is mij al goed bekend, maar juist de verdieping in mezelf. Hoe werkt het bij mij. In mijn lijf. Welke kwaliteiten herken ik, welke tekortkomingen, welke pijn. En hoe hebben die in mijn lijf invloed op mijn energiesysteem. Door dit proces te doorlopen, kan ik jou ook op een nog dieper niveau begeleiden. 

Zo hakte ik dit weekend hout, had ik een ceremonie bij het kampvuur en nam ik een ijs(koud) bad. 3e chakra werk: de Solar plexus. Die gaat over innerlijke kracht, eigenwaarde, macht (vervelend woord voor sommigen, maar denk aan macht over je eigen leven hebben), autonomie en energie. 

Wist je dat weinig energie hebben, weinig zelfdiscipline, dingen niet kunnen afmaken, een slechte spijsvertering, passiviteit en slachtofferschap het gevolg kunnen zijn van een tekort aan energie in het derde chakra? Woedeaanvallen, koppigheid, arrogantie, de behoefte om gelijk te hebben en hyperactief zijn kunnen betekenen dat je derde chakra juist (veel) teveel energie heeft. 

Resoneert dit bij jou en zou je eens op een holistische manier naar jouw lichaam, patronen en energiesysteem willen kijken? Je bent van harte welkom. 

× Hoe kan ik je helpen?